Specialister på kommersiella fastigheter

Cresnia grundades av Joachim Bozorgnia 2009 när det knoppades av från Sveriges största fastighetskonsultbolag, NAI Svefa. Joachim Bozorgnia var då affärschef för den division som hjälpte kommersiella hyresgäster med hyresförhandlingar och rådgivning. Cresnia har sedan 2009 förhandlat över 400 hyresavtal och resultatet är en genomsnittlig hyresbesparing om 15 % och bättre hyresvillkor för våra kunder.

Vi står alltid på hyresgästens sida
Med Cresnia som fastighetskonsult får du rätt kontorslokal till rätt pris. Oavsett om du behöver en marknadsanalys, vill se över ditt företags befintliga hyresavtal eller behöver hjälp med att söka lediga lokaler. Cresnia erbjuder ett antal kvalificerade tjänster som gör livet både enklare och bättre för kommersiella hyresgäster.

Våra tjänster innefattar allt från fastighetsrådgivning, omförhandling av befintliga avtal, hjälp lokalsök och flyttprojektledning. Vi tar ett totalansvar för hela processen så att våra kunder tryggt kan ägna sig åt sin kärnverksamhet. Cresnia tar aldrig uppdrag från fastighetsägare utan står alltid helt på hyresgästens sida som dennes representant.

Vi tar ansvar för hela processen
Hur ser hyresmarknaden ut just nu? Vi har lång erfarenhet av hyresmarknaden och vet hur fastighetsvärdarna tänker inför en hyresförhandling. Med vår expertis förbättrar du din förhandlingsposition gentemot fastighetsägaren som ofta har stor kunskap och lång erfarenhet av hyresrättsfrågor. Vi är nöjda när du sparar både tid och pengar.

Vår filosofi grundar sig på samarbete och förståelse för vår uppdragsgivares verksamhet. Vi hjälper våra kunder att göra en bättre affär och är hyresgästens partner i dialogen med hyresvärden. Genom erfarenhet, analys och effektiv förhandling ger vi dig alternativa beslutsmöjligheter och driver lokalprojektet framåt tillsammans med dig.

Verified blev uppsagda för högre hyra av hyresvärden.

Cresnia hjälpte Verified med att gå igenom villkorsuppsägningen från fastighetsägaren. Resultatet blev en begränsning av hyreshöjningen samt identifiering och korrigering av feldebiterade fakturor från hyresvärden.
”Professionellt bemötande med hyresgästen i fokus hjälpte CRESNIA oss med att hitta rätt i djungeln av bestämmelser inom hyresrätten.” – Roderick Martin, Verified

Konkurrensverkets gamla hyreskontraktet löpte ut och myndigheten ville flytta.

Cresnia hjälpte till med: Verksamhetsanalys, Kravspecifikation, Lokalsökning i centrala Stockholm, Lokalutvärdering och Kontraktsförhandlingar med hyresvärden.

Subway blev uppsagda för hyreshöjning av hyresvärden.

Cresnia hjälpte Subway till en hyresbesparing om 20% samt förbättrade juridiska villkor.

Motivation service hade blivit felaktigt uppsagd av hyresvärden.

Cresnia kom i kontakt med Motivation service efter att ha blivit uppsagda från sin hyresvärd. Enligt hyresvärdens lämnade uppsägning skulle Motivation service tvingas lämna sina lokaler till hyrestidens utgång. Cresnia hjälpte Motivation service till att förhandla och slutligen få flyttersättning från hyresvärden för de kostnader som en flytt innebar.

Telia sparade i snitt 15 % på 220 st omförhandlade avtal för tekniklokaler i hela Sverige.

Utmaningen var att sänka hyreskostnaden trots vetskapen om att Telia inte kan flytta från lokalerna.

Post- och telestyrelsen (PTS) kontaktade Cresnia när de fastnat i sin förhandling

Utmaningen var att förhandlingen nått väldigt långt och PTS ville flytta till de lokaler där förhandlingen avstannat. Resultatet blev att Cresnia sparade ytterligare 20 % på årshyran åt PTS.

Collectum kontaktade Cresnia när de ville omförhandla sitt befintliga hyresavtal.

Utmaningen blev att hitta en överenskommelse med en fastighetsägare som inte var förhandlingsvillig. Projektet genomfördes med stort engagemang och nya möjligheter lyftes in. Resultatet blev att Collectum valde att flytta till nya lokaler och därmed sänkte sin hyreskostnad över hyresperioden med 24 %.

Boka en kostnadsfri rådgivning