Frihet, flexibilitet och ett modernare arbetsliv

Jag kom denna vecka att tänka på ett inlägg en kollega skrev här på bloggen i oktober 2019. Alltså en tid innan pandemin, om framtidens kontor.

Det handlade bland annat om att arbetsmarknaden genomgår stora förändringar och att det diskuteras om det är arbetstagarnas marknad när jakten på säkerhet och guldklockan ersatts med en längtan efter frihet och mer flexibilitet.

Trenderna mot flexibilitet och frihet vi ser nu var i rörelse redan då. Pandemin har gjort att denna utveckling har tagit ett sjumilakliv framåt och i höst när restriktionerna upphör verkar de allra flesta sikta på att ungefär hälften av arbetet kommer ske på distans.

Hur kommer detta då påverka företagen, när det kommer till kontoret, den fysiska arbetsmiljön? Vad behöver företag ta hänsyn till och hur kan de anpassa arbetsplatserna för att attrahera och behålla medarbetare?

Som ett första steg bör man helt enkelt besluta sig för en väg framåt. Exempelvis, vill vi som företag gå tillbaka till hur det var innan? Alltså att alla medarbetare arbetar på kontoret fem dagar i veckan? Antagligen blir ditt svar nej på den frågan då det troligtvis kommer bli leda till problem med att behålla och attrahera medarbetare nu när förändringen om ett friare och flexiblare arbetsliv är i det närmaste ett faktum, även när restriktionerna upphör.

Alltså är det högst troligt att ni kommer behöva se över kontorets användning. Kanske behöver ni till och med se er om efter ett nytt kontor för att bättre möta det nya arbetssättet.

Som företagsledare måste alltså tänka till hur lokalen används idag och hur den ska användas i framtiden, av vilka och på vilket sätt.

Det vi ser tydligt i undersökningar är att det man saknar mest med att inte arbeta från kontoret är den sociala kontakten med våra kollegor. Enkelheten i att stämma av saker snabbt och effektivt. Att arbeta i team och vara kreativa har visat sig vara en utmaning för många när man inte kan ses fysiskt.

Detta innebär kanske att kontoret kommer användas mer som en plats för sociala möten, team- och projektarbeten. En plats man kan samarbeta effektivt på medan arbete som kräver koncentration och kan utföras individuellt kommer att utföras från en annan plats.

På Cresnia är vi experter på den kommersiella hyresgästens utmaningar. Sedan 2009 har vi hjälp hundratals företag att hitta, utforma och förhandla avtal för sina kontor- och butikslokaler.

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!
info@cresnia.se